Mentolové bonbony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 120 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 26.1 mg
 - Vláknina 48 mg
 - Vitamín A 48 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílek vyšleháme společně s cukrem (450g), citrónovou šťávou a alkoholem do hladké směsi.
 - 
                                2
Polovinu přendáme do druhé misky, druhou část obarvíme zeleným barvivem.
 - 
                                3
Hmotu přendáme na cukrem posypané prkénko a poprášíme cukrem i na povrchu. Těsto chvíli hněteme, poté vyválíme do plátu o síle 1cm.
 - 
                                4
Vykrajujeme malými vykrajovátky.
 - 
                                5
Hotové bonbony přeskládáme do uzavíratelné nádoby, vrstvy prokládáme papírem na pečení. Necháme uzavřené v chladu odpočinout 24 hodin.