Šťáva z bezového květu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 90.2 mg
 - Vláknina 3554 mg
 - Vitamín A 3554 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květy bezu očistíme, omyjeme a naskládáme do 5 litrové lahve. Citróny a pomeranč nakrájíme i se slupkou na kolečka, dáme do láhve, posypeme kyselinou citrónovou, přidáme droždí, cukr, vložíme hřebíček, zalijeme vodou a odložíme na tři dny vylouhovat. Připravenou a vylouhovanou šťávu přecedíme přes husté síto, podle chuti dochutíme.