Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 935 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 273.9 mg
 - Draslík 125.8 mg
 - Vláknina 5720.1 mg
 - Vitamín A 5720.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kuličky červeného a černého rybízu s malinami a necháme v sítu okapat. 4 lžíce ovoce odložíme do misky a necháme je v chladu, budeme je potřebovat na ozdobení pokrmu. Ostatní ovoce s 1 lžičkou rumu rozmixujeme na kaši.
 - 
                                2
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.
 - 
                                3
Do hrnce nalijeme asi 5-6 dl vody, na hrnec posadíme mísu, rozklepneme do ni 1 vejce s 2 žloutky, přidáme cukr a nad parou žloutky vyšleháme do pěny. Omyjeme lístky meduňky s mátou a bylinky drobně posekáme.
 - 
                                4
K vyšlehaným žloutkům pomalu budeme přidávat (a stále míchat) ovoce, bylinky a nakonec přimícháme tuhou šlehačku.
 - 
                                5
Formu vyložíme potravinářskou fólií, do ní nalijeme ovocnou směs a uhladíme. Než ji zakryjeme, formou mírně zatřeseme nebo s ní poklepeme o stůl, aby se směs rovnoměrně rozprostřela. Krém dáme do mrazničky minimálně na 12 hodin.
 - 
                                6
Druhý den nakrájíme z kachních prsou tenké plátky. Rozdělíme je na 4 díly, poklademe je do kruhu vedle sebe na talíře. Krém nakrájíme na 4 díly, položíme doprostřed talířů a porci ozdobíme ovocem, které ozdobně naaranžujeme na krém a servírujeme.