Třená bublanina ze žemlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 199.1 mg
 - Draslík 126.1 mg
 - Vláknina 795.9 mg
 - Vitamín A 795.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 503.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.
 - 
                                2
Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.