Plněná kachna s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2221 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 195 g
 - Sodík 96959 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 131.1 mg
 - Draslík 358.6 mg
 - Vláknina 10501.5 mg
 - Vitamín A 10501.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu omyjeme, rozřízneme kůži na hřbetu, stehnech a křídlech a vykostíme ji. Zevnitř i zvenku vetřeme do masa sůl a majoránku. Ze zelí odstraníme vrchní listy a nastrouháme ho. Na oleji a zkaramelizovaném cukru za stálého míchání zprudka smažíme zelí ochucené solí a pepřem. Těstoviny, nejlépe flíčky, uvařené podle návodu, přimícháme k zelí. Směs uložíme do masa a strany sešijeme k sobě nití.
 - 
                                2
Kachnu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia podlitou 50 ml vody a přikrytou alobalem asi přibližně padesát minut. Poté ji otočíme a bez alobalu dopékáme na mřížce.
 - 
                                3
Po patnáctiminutovém odpočinku odstraníme nit a okamžitě podáváme.