Telecí roláda se zeleninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 425.3 mg
 - Draslík 884.7 mg
 - Vláknina 5059.8 mg
 - Vitamín A 5059.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a skrojíme strany až ke žloutku. Zeleninu nakrájíme na kousky. Maso osolíme a prořízneme ho do kapsy, vnitřek osolíme a vytřeme hořčicí. Poté vejce vtlačíme do otvoru a otvor sešijeme.
 - 
                                2
Z masa uděláme roládu, na pekáči ji pokapeme horkým máslem, obložíme zeleninou a pečeme dvacet minut při 220 stupních C. Pak roládu podlijeme vínem a pečeme dalších padesát minut při 180 stupních C. Průběžně poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                3
Roládu poté necháme odpočívat deset minut, nakrájíme na plátky a podáváme.