Kuřecí játra v sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 194.1 mg
 - Draslík 143.5 mg
 - Vláknina 176.3 mg
 - Vitamín A 176.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.
 - 
                                3
Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.