Fribourské sýrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1185 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 79 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 280.2 mg
 - Draslík 119.8 mg
 - Vláknina 3253 mg
 - Vitamín A 3253 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a uvaříme hustou kaši. Do ní vmícháme strouhaný sýr a okořeníme ji pepřem a trochu přisolíme.
 - 
                                2
Tuto kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír na plát silný asi 2 cm.
 - 
                                3
Ze šunkového salámu, eidamu a krupicového plátu vykrájíme čtverečky, které pak napichujeme na jehlice, obalujeme v rozkvedlaném vejci a strouhance a smažíme ze všech stran na rozehřátém oleji.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            