Bramborák pečený v troubě se sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 200 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 200 g Šunkový salám
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Sádlo vepřové škvařené
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 5 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 549.3 mg
 - Vláknina 6588.5 mg
 - Vitamín A 6588.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky. Rozklepneme celé vejce, majoránku, podle chuti sůl, pepř, nastrouháme salám, promícháme a vylijeme na řádně sádlem vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč. Bramborákovou směs posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do teplé trouby a pečeme do zlatova 30 minut.
 - 
                                2
Upečený bramborák nakrájíme na porce.