Oříškové řezy s rumovou polevou
Suroviny
- 105 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Mouka pšeničná hrubá
 - 30 g Ořechy lískové
 - 105 g Ořechy vlašské
 - 75 g Ořechy vlašské
 - 105 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 75 g Cukr moučkový
 - 0.25 ks Citrony
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 331.5 mg
 - Draslík 295.1 mg
 - Vláknina 5693.7 mg
 - Vitamín A 5693.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr se žloutky a kypřicím práškem, třeme cca 30 minut, poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy, citronovou kůru, nakonec mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plec, v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Plát necháme vychladnout, nakrájíme, potřeme ořechovým krémem, složíme na sebe a přelijeme rumovou polevou. Ostrým nožem pokrájíme na čtverečky, každý dozdobíme půlkou ořechového jádra.
 - 
                                3
Krém: smícháme máslo s cukrem, žloutkem, mletými ořechy a vanilkou.
 - 
                                4
Poleva: utřeme do husta cukr s vroucí vodou a rumem.