Telecí řezy v oříškovém obalu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí svíčková
  • 100 g Ořechy lískové
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.42 dl Olej stolní
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.6 mg
  • Draslík 702.9 mg
  • Vláknina 6542.5 mg
  • Vitamín A 6542.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí svíčkovou odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na prst tenké plátky.

  • 2

    Osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme muškátový oříšek a lehce obalíme v mouce.

  • 3

    Rozdrtíme nahrubo v hmoždíři vlašské či lískové ořechy.

  • 4

    Obalíme řízky v rozšlehaných vejcích a pak obalujeme v oříšcích.

  • 5

    Vložíme do rozehřátého tuku a pozvolna ve střední teplotě osmažíme z každé strany. Musíme stále udržovat střední teplotu, aby se obalené oříšky nepřipálily.

Komentáře k receptu