Uzené krůtí rolky s chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
 - 500 g Chřest bílý
 - 50 g Chřest zelený
 - 500 g Omáčka na zapékání sýrová
 - 250 g Prsa krůtí uzená
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 0.2 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 kávová lžička Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 261.6 mg
 - Vláknina 5473.2 mg
 - Vitamín A 5473.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
 - 
                                2
Chřest bílý a zelený vaříme každý zvlášť. Bílý vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Po uvaření necháme chřest okapat a nakrájíme jej na kousky. Obsah sáčků s hotovou Niva omáčkou vmícháme do mléka, rozmícháme dohladka a vaříme 5 minut, po této době vsypeme do omáčky část sekané pažitky.
 - 
                                3
Uzená krůtí prsa nakrájíme na plátky, na které rozdělíme okapaný bílý chřest a zabalíme do tvaru rolek. Vzniklé rolky narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali strouhankou, aby se pokrm nepřipekl. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C posypané zeleným chřestem asi 15 minut dozlatova.
 - 
                                4
Hotový pokrm přelijeme Niva omáčkou a posypeme zbytkem nasekané pažitky.
 - 
                                5
Rolky podáváme horké.