Bezé dort s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 29 mg
 - Draslík 283.8 mg
 - Vláknina 6006.7 mg
 - Vitamín A 6006.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm.
 - 
                                2
Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.
 - 
                                3
Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu.
 - 
                                4
Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně.
 - 
                                5
Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem.