Portugalský salát ze zelených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 440.4 mg
 - Vláknina 8566.3 mg
 - Vitamín A 8566.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 201 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.
 - 
                                3
Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
 - 
                                4
Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.