Vánoční roláda s hořkou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 145.2 mg
 - Draslík 39.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme z bílků a 50 g cukru tuhý sníh.
 - 
                                3
Do další mísy dáme žloutky, zbytek cukru a vyšleháme hustou žlutou pěnu. Poté přimícháme vanilkový cukr a kakao. Nakonec do těsta pomalu a zlehka přimícháme sníh z bílků.
 - 
                                4
Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté necháme piškot zchladnout.
 - 
                                5
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu.
 - 
                                6
Do mísy nasypeme cukr, přidáme máslo a utřeme v hladký krém. Nakonec přidáme vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu.
 - 
                                7
Piškotovému plátu ořízneme okraje tak, aby vznikl obdélník. Celou plochu piškotu potřeme čokoládovým krémem (trochu si necháme na pomazání povrchu rolády) a piškot srolujeme a položíme na připravený tác.
 - 
                                8
Nakonec povrch rolády potřeme zbytkem čokoládového krému. Před podáváním dezert pocukrujeme moučkovým cukrem.