Kuře po alžírsku
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 3 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 702 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 225 mg
 - Draslík 721.9 mg
 - Vláknina 3121.5 mg
 - Vitamín A 3121.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mletou papriku a sůl.
 - 
                                2
Očištěné a omyté kuře naporcujeme, urovnáme do pekáče a přelijeme připravenou marinádou. Pekáč přiklopíme a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                3
Potom pokličku odstraníme, ke kuřeti přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného podlévání horkým vývarem pečeme ještě 20 minut.
 - 
                                4
Nakonec porce kuřete potřeme medem smíchaným se 2 lžícemi vývaru a dopékáme ještě 15 minut.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je vařená rýže.