Pstruh pečený se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 163 mg
 - Draslík 934.9 mg
 - Vláknina 1972.8 mg
 - Vitamín A 1972.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné pstruhy rozpůlíme, vykostíme, omyjeme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a posypeme jemně nasekanou šalvějí.
 - 
                                2
Pstruhy urovnáme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě. V polovině doby pečení posypeme ryby strouhankou, zakapeme citronovou šťávou a dopečeme.