Alpská skopová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 728 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 397.4 mg
 - Draslík 172.4 mg
 - Vláknina 4380.2 mg
 - Vitamín A 4380.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.
 - 
                                2
Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.
 - 
                                3
Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.