Játrové chlebíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 166.6 mg
 - Draslík 311.6 mg
 - Vláknina 4849.3 mg
 - Vitamín A 4849.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hovězím vývaru uvaříme omytá vepřová játra. Upečené vepřové maso (nejlépe bůček) a uvařená játra pokrájíme na menší kousky. Společně vše jemně pomeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
Omyjeme pažitku, petrželku a ředkvičky. Bylinky drobně pokrájíme, ředkvičky nakrájíme na plátky. Očištěnou červenou cibuli pokrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na kroužky.
 - 
                                3
V míse vymícháme pomleté maso s játry, přidáme 2 - 3 lžíce vývaru z jater, pažitku a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
 - 
                                4
Ze samožitného tmavého chleba si formičkou, přibližně o průměru 6-7 cm, vykrojíme kulaté chlebíčky.
 - 
                                5
Potřeme je připravenou játrovou paštikou, ozdobíme ředkvičkami, kroužky cibule, lístky petrželky a servírujeme.