Srnčí sekaná
Suroviny
- 100 g Hořčice
 - 250 g Chléb celozrnný žitný
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Okurky nakládané
 - 100 g Slanina vepřová
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Sádlo škvařené
 - 100 g Houby čerstvé
 - 200 g Strouhanka
 - 20 g Pažitka
 - 750 g Srnčí maso
 - 150 ml Víno červené
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Žemle tuková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1890 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 222.1 mg
 - Draslík 703.8 mg
 - Vláknina 8831.7 mg
 - Vitamín A 8831.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.
 - 
                                2
Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
 - 
                                3
Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.