Cechovní špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 922 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 585.6 mg
 - Draslík 634 mg
 - Vláknina 3860 mg
 - Vitamín A 3860 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí játra nakrájíme na malé kusy, opepříme a každý kousek položíme na tenký plátek slaniny. Přiložíme lístky šalvěje a játra pevně zabalíme do slaniny. Slaninové balíčky napícháme na špízové jehly a zprudka opečeme na pánvi na másle ze všech stran. Vložíme do zapékací misky nebo pekáče i s výpekem, osolíme a necháme v mírně vyhřáté troubě 15 minut dojít, za občasného přelévání šťávou.