Pečený králík s plněnou cibulí a špenátem
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 100 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 30 g Česnek
 - 30 g Česnek
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 1000 g Králík
 - 20 g Jíška hotová tmavá
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 4 ks Cibule
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1002 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 2268 mg
 - Bílkoviny 93 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 252.9 mg
 - Draslík 1932.5 mg
 - Vláknina 13295 mg
 - Vitamín A 13295 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka naporcujeme, v pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce králíka a zprudka osmahneme ze všech stran. Králíka vyjmeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem a slaninou nasypeme do výpeku v pekáčku, orestujeme, vrátíme zpět králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Za občasného podlévání pečeme asi 35 minut. Králíka vyjmeme, vypečenou šťávu necháme vysmahnout na tuk, zalijeme vývarem, provaříme, zahustíme jíškou, povaříme tři minuty a odstavíme.
 - 
                                2
Čtyři větší cibule oloupeme, odřízneme vršek, vydlabeme, cibule vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Vydlabanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme, vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přimícháme osmahnutou cibuli, strouhaný parmezán, touto směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme zpět na plech s papírem a zapékáme asi 20 minut. Špenátové listy posekáme nahrubo, promícháme s prolisovaným česnekem a osmahneme na másle.
 - 
                                3
Na talíře upravíme porce králíka, doplníme plněnými cibulemi a kopečkem špenátu. Nakone přelijeme omáčkou z pekáčku.