Plněný masový závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 369 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 155.2 mg
 - Draslík 698.4 mg
 - Vláknina 87.7 mg
 - Vitamín A 87.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Mleté vepřové maso ochutíme kmínem a paprikou, osolíme, promícháme ho se smetanou a rozdělíme na osm dílů.
 - 
                                3
Na plátky kýty dáme vždy dva díly náplně co nejblíže ke krajům a maso pak stočíme směrem doprostřed.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní připravené závitky a zapékáme je 5 minut v troubě, vyhřáté na 250 stupňů. Pak teplotu zmírníme na 180 stupňů, závitky podlijeme hovězím vývarem a pečeme je přibližně 45 minut, až jsou měkké. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                5
Upečené závitky rozřízneme, přelijeme šťávou a podáváme.