Pečený krocan sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 70.9 mg
 - Draslík 266 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladého krocana očistíme, důkladně omyjeme a prosolíme po všech stranách i zevnitř. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme maso a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                2
Ne zcela upečeného krocana naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostni rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.