Kachna plněná těstovinovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 300 g Houby čerstvé
 - 300 g Nudle široké
 - 150 g Husí sádlo
 - 100 g Kachní drůbky
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 1200 g Kachna domácí
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 239.8 mg
 - Draslík 556 mg
 - Vláknina 3181.3 mg
 - Vitamín A 3181.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme nádivku: nudle vložíme do hrnce s vroucí a osolenou vodou. Podle návodu na sáčku je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat, drůbky důkladně očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky, v pánvičce spolu s oloupanou a nakrájenou cibuli na rozehřátém 70 g sádla osmahneme. Ještě teplé drůbky s cibuli smícháme s okapaným nudlemi. Houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které osmahneme na zbylém sádle. Smažíme asi 10 minut. Smícháme dohromady s nudlemi a drůbky. Nakonec vmícháme připravená vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme, utřeme spolu s tymiáne, pepřem a solí. Celou kachnu potřeme česnekovou směsi, naplníme nádivkou, otvor zašijeme, vložíme do pekáče. Máslo rozpustíme v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě a celou kachnu máslem potřeme. Pekáč s kachnou vložíme do nahřáté trouby, podlijeme půllitrem vody, za občasného polévání pečeme do měkka a do zlatova přibližně 2 - 3 hodiny.