Kuře na víně s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1153 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 618.9 mg
 - Vláknina 4370.8 mg
 - Vitamín A 4370.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, vyskládáme do pekáčku, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a dusíme na plotně asi 15 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, plátky oliv scedíme. Česnek s cibulí přidáme ke kuřeti, ochutíme oreganem, chilli kořením, pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 0.5 hodiny. Podlijeme vínem, přidáme olivy a krátce podusíme. Zahustíme solamylem, provaříme a odstavíme.
 - 
                                2
Kuře i se šťávou upravíme na talíře a podáváme.