Calzone se sýrovo-houbovou náplní
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 60 g Žampiony čerstvé
- 500 g Mouka polohrubá
- 30 g Olivy černé
- 60 g Mozzarella
- 125 g Ricotta
- 7 g Droždí sušené
- 275 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Oregano
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 12 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 394.7 mg
- Vláknina 11644.8 mg
- Vitamín A 11644.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava těsta: V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli a dáme do mísy. Přikryjeme olejem potřenou folií a těsto necháme vykynout na dvojnásobek.
-
2
Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme kolečko o průměru asi 20cm.
-
3
V míse promícháme ricottu s oloupanými, nakrájenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou, nasekaným česnekem, nakrájenými olivami, nakrájenými žampiony a s očištěnou, nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
-
4
Na polovinu každého kolečka dáme 1/4 připravené náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme, přimáčkneme a povrch také potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Calzone vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.