Domácí veka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 5040 mg
 - Vitamín A 5040 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme v ní důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Potom přidáme olivový olej (2 polévkové lžíce), sůl a zbylou vodu. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvarujeme velký bochník. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a vyválíme z nich válečky. Necháme je 20 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
 - 
                                4
Nakonec veky potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia 20 minut.