Sekaná s ovesnými vločkami
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 150 g Ovesné vločky
- 40 g Slanina vepřová
- 100 ml Mléko polotučné
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 39 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 68.1 mg
- Draslík 81.2 mg
- Vláknina 7652.5 mg
- Vitamín A 7652.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme.
-
2
K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme.
-
3
Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky.
-
4
Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.