Pomerančový koláč s granátovým jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 130.2 mg
 - Draslík 144.1 mg
 - Vláknina 2460 mg
 - Vitamín A 2460 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši.
 - 
                                2
Na dno koláčové formy (nejlépe o průměru 22 cm) rozprostřeme 2 lžíce medu. Na ty naskládáme plátky zbylých dvou pomerančů (můžeme i s kůrou).
 - 
                                3
Smícháme pomerančové pyré, změklé máslo, 200 g cukru, 50 g medu, mouku, nasekané mandle, kypřící prášek, vejce a jogurt. Vymícháme do hladké hmoty. Celé to nalijeme do koláčové formy na pomeranče.
 - 
                                4
Pečeme 55 minut na 180°C.
 - 
                                5
Necháme 10 minut vychladit a poté koláč vyklopíme (tak, abychom měli pomeranče nahoře).
 - 
                                6
Smícháme pomerančovou šťávu a zbylý cukr a vaříme 5 minut. Měli bychom získat kapalinu o sirupové hustotě. Po vychlazení tímto sirupem pokapeme koláč.