Bramborový chléb s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1407 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 695.3 mg
 - Vláknina 32487.2 mg
 - Vitamín A 32487.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 10.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na chlebíček (30 cm) vymažeme rostlinným tukem, chléb budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
 - 
                                2
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka, poté scedíme, rozmixujeme na kaši, do které vmícháme olej. Kaši necháme vychladnout v míse.
 - 
                                3
Do vychladlé kaše rozdrobíme droždí, vmícháme anýz, celozrnnou mouku a vločky. Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut kynout.
 - 
                                4
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracováváme a zároveň přidáváme slunečnicová semínka (část si jich odložíme na posypání chleba). Zpracovaný chleba vložíme do formy, posypeme slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut.
 - 
                                5
Po upečení necháme chléb asi 15 minut chladnout ve formě, poté přeložíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.