Rybí filé s citronem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 4.1 mg
  • Vláknina 26 mg
  • Vitamín A 26 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Vložíme do teflonové pánve vhodné do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka.

  • 3

    Na upečené filé naklademe kousky másla.

Komentáře k receptu

  • Beata
  • 19.03.2017 12:45:59

Příjemné jídlo, kde vynikne základní chuť potraviny. Do pekáčku se může použít papír na pečení, oproti receptu jsem nepřidávala vodu. Vůbec není třeba. Peče se na cca 185°C zhruba 12 -15 minut, záleží, jestli je to jen filé nebo slisované kostky. Doporučuji, vhodné i pro různé diety, bez másla i na redukční.

Odpovědět