Vepřový steak po staročesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 349.7 mg
 - Vláknina 3777.5 mg
 - Vitamín A 3777.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.
 - 
                                2
Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.
 - 
                                3
Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.
 - 
                                4
Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.