Harlekýn s krémem s vaječným koňakem
Suroviny
- 400 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 280 g Cukr krupice
 - 150 g Cukr krupice
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 70 g Čokoláda 70% kakao
 - 25 g Pudink vanilkový
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 8 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Koňak vaječný
 - 2 polévková lžíce Hrubá mouka pšeničná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1108 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 459.5 mg
 - Draslík 176.6 mg
 - Vláknina 16063.3 mg
 - Vitamín A 16063.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Bílky ušleháme do tuhé pěny.
 - 
                                2
Cukr smícháme s kakaem a ušleháme v mixeru se žloutky a horkou vodou do pěny.
 - 
                                3
Pěnu přelijeme do mísy a po částech smícháme mouku a na závěr pevný sníh z bílků.
 - 
                                4
Těsto vlijeme na plech a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, až těsto zezlátne. Zda je hotové zjistíme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se nelepí, je těsto hotové.
 - 
                                5
Na krém polovinu mléka smícháme s polovinou cukru a dáme vařit. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, který zašleháme do vroucího mléka a necháme přejít varem. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout.
 - 
                                6
V mezičase zbylý cukr utřeme se změklým máslem a vaječným koňakem do pěny. Máslový krém po částech zamícháme do pudinku (pudink i krém musejí mít stejnou teplotu).
 - 
                                7
Harlekýn zdobíme krémem pomocí zdobicího sáčku a sypeme jemně strouhanou čokoládou.