Nejlepší bábovka
Suroviny
- 300 g Cukr krupice
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 350 g Mouka polohrubá
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 412.7 mg
 - Draslík 157.5 mg
 - Vláknina 4356.7 mg
 - Vitamín A 4356.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                2
V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu.
 - 
                                3
Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
 - 
                                4
Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut.
 - 
                                5
Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.