Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
Suroviny
- 50 g Tuk
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 300 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Kapusta růžičková
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 424.6 mg
 - Draslík 125.9 mg
 - Vláknina 21528.8 mg
 - Vitamín A 21528.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 86.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.
 - 
                                2
Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.
 - 
                                3
Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.
 - 
                                4
Nasypeme strouhanku na povrch krému.
 - 
                                5
Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.