Malé briošky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 66.3 mg
 - Draslík 36.4 mg
 - Vláknina 2993.4 mg
 - Vitamín A 2993.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu.
 - 
                                3
Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout.
 - 
                                4
Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C.