Pečený bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1221 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 823 mg
 - Bílkoviny 136 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 433.9 mg
 - Draslík 1518.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 3.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem.
 - 
                                2
Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova.
 - 
                                3
Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím.