Filé ze sleďů na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1363 kcal
 - Sacharidy 249 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 97749 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 221.2 mg
 - Vláknina 22600 mg
 - Vitamín A 22600 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaným sleďům odřízneme hlavy, rozpůlíme je a vyjmeme páteř. Následně filé osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Na másle podusíme cibuli nakrájenou na kolečka do sklovita. Poté na cibuli vložíme upravené file, opečeme po obou stranách. Opečené podlijeme vínem, na povrchu posypeme strouhanou houskou, pokapeme másle a ještě zhruba 5 minut zapékáme.
 - 
                                3
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.