Roštěná s rýží
Suroviny
- 100 g Tuk
 - 400 g Rýže dušená
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 49.3 mg
 - Draslík 91.1 mg
 - Vláknina 3161.4 mg
 - Vitamín A 3161.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme na osmaženou cibulku a orestujeme.
 - 
                                2
Poté zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme 50 minut doměkka.
 - 
                                3
Maso vyndáme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme.
 - 
                                4
Přecedíme, dochutíme a maso vrátíme do omáčky.
 - 
                                5
Podáváme s dušenou rýží.