Kuřecí prsíčka po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 68.5 mg
 - Draslík 899.1 mg
 - Vláknina 4295.2 mg
 - Vitamín A 4295.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Omyté cukety a lilek nakrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Smícháme 4 lžíce olivového oleje s balsamicem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. V zálivce krátce marinujeme připravené maso a zeleninu.
 - 
                                3
Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a restujeme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Zeleninu necháme okapat a restujeme asi 10 minut na silném ohni. Vše zalijeme marinádou.
 - 
                                4
Nastrouhaný parmezán smícháme s provensálským kořením, rozdělíme na maso a pokrm zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.