Tagliatelle se šunkou a olivami
Suroviny
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
 - 500 g Rajčata
 - 80 g Olivy černé
 - 150 g Šunka parmská
 - 70 g Oříšky piniové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 611 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 434.6 mg
 - Vláknina 11271.2 mg
 - Vitamín A 11271.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět v horkém olivovém oleji. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, rajčata, olivy, nasekanou bazalku a piniové oříšky. Vše dusíme asi 2 minuty, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Směs upravíme s těstovinami na talíře a ozdobíme lístky bazalky.