Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
 - 60 g Tuk rostlinný
 - 100 g Hrášek mražený
 - 120 g Mouka pšeničná hrubá
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2045 kcal
 - Sacharidy 142 g
 - Tuky 753 g
 - Sodík 2434 mg
 - Bílkoviny 102 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 224 mg
 - Draslík 1818.5 mg
 - Vláknina 38497.2 mg
 - Vitamín A 38497.2 mg
 - Vitamín B6 2.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53 mg
 - Vitamín E 8.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Z kuřete odstraníme kůži a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm cibuli, celer a mrkev. Přidáme maso a smažíme za občasného míchání 4 minuty.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme knedlíčky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme tuk, nasekanou pažitku, nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a dle potřeby přilijeme studenou vodu tak, aby těsto bylo suché a tuhé. Z těsta vytvarujeme 16 knedlíčků.
 - 
                                4
Do hrnce přilijeme vývar, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Knedlíčky vhodíme do vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a pozvolna vaříme 12 minut.
 - 
                                5
Ihned podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.