Slepičí žgvacet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 369 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 735.9 mg
 - Vláknina 3322.7 mg
 - Vitamín A 3322.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka.
 - 
                                3
Podáváme s těstovinami nebo s polentou.