Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 149.4 mg
 - Draslík 621.1 mg
 - Vláknina 2425.3 mg
 - Vitamín A 2425.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu.
 - 
                                2
Na zbylém sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekanou cibulovou nať a okořeníme paprikou, kmínem a utřeným česnekem. Vložíme zpět maso, vše zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.