Rýže San Francisko
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
 - 800 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 6.7 mg
 - Draslík 98.7 mg
 - Vláknina 6158.8 mg
 - Vitamín A 6158.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.