Nakládaný losos v zázvoru
Suroviny
- 4 g Sezam - semena
 - 4 g Kopr čerstvý
 - 500 g Losos - filety
 - 25 g Zázvor celý
 - 5 g Cukr krupice
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý celý
 - 2 g Dýňová semínka
 - 2 g Olej sezamový
 - 175 g Zelí hlávkové bílé
 - 5 g Omáčka sójová
 - 1 g Česnek
 - 4 ml Olej slunečnicový
 - 10 ml Ocet vinný
 - 65 ml Voda pitná
 - 5 ml Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 214.8 mg
 - Vláknina 1379.4 mg
 - Vitamín A 1379.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme maso z lososa. Pinzetou odstraníme z ryby všechny kosti i kostičky. Poté připravíme marinádu. K jemně nastrouhanému zázvoru přidáme cukr, sůl, celý pepř, dýňová semínka a nasekaný kopr. V této směsi lososa obalíme, vložíme do misky a přikryjeme. Necháme 3 dny pod závažím uležet. Losos musí být v lednici.
 - 
                                2
Po třech dnech vyndáme lososa z misky, očistíme z něj koření, zázvor a kopr a rozkrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Jako přílohu připravíme nakládané zelí. Na oleji opečeme zelí, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Podlijeme sherry brandy, octem, sójovou omáčkou a vodou. K zelí přidáme cukr a vše ode dna promícháme. Kastrol přikryjeme poklicí a zelí vaříme do změknutí. Když je zelí měkké, sundáme poklici a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.
 - 
                                4
Celý pokrm zdobíme opraženými sezamovými semínky.