Vajíčka se smetanou na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 936 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 519.2 mg
 - Draslík 389.7 mg
 - Vláknina 3705 mg
 - Vitamín A 3705 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
 - 
                                3
Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.
 - 
                                4
Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.
 - 
                                5
Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.