Špenátový salát se slaninou a sýrovou zálivkou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 60 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 225 g Žampiony čerstvé
 - 225 g Špenát listový čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 28.3 mg
 - Draslík 752.2 mg
 - Vláknina 4107.8 mg
 - Vitamín A 4107.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřáté pánvi opečeme plátky slaniny za občasného obracení dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a po vychladnutí rozdrobíme.
 - 
                                2
Očištěné žampiony a jarní cibulku nakrájíme na plátky a spolu s omytým špenátem a rozdrobenou slaninou vsypeme do salátové mísy a promícháme.
 - 
                                3
Olej smícháme s vinným octem, hořčicí, nasekanou šalotkou, cukrem, solí, pepřem a rozdrobeným sýrem. Zálivku dobře prošleháme a nalijeme na salát. Znovu dobře promícháme a před podáváním necháme chvíli proležet.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                