Špenátový salát se sýrem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 922.8 mg
  • Vláknina 4605.3 mg
  • Vitamín A 4605.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme omytý, nahrubo nasekaný špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme 2 minuty.

  • 2

    Okurku oloupeme a žampiony očistíme. Obojí pokrájíme na plátky a upravíme na mísu. Špenát necháme okapat, přisolíme a položíme do středu mísy.

  • 3

    Smícháme ocet, nasekaný kopr, sůl, pepř a zbylý olej. Zálivkou pokapeme salát. Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na povrch salátu.

Komentáře k receptu